Actueel

Columbuslezing 10 juni: meld je aan

Op maandag 10 juni vindt weer de Columbuslezing plaats, exclusief voor artsen. Tijdens dit event laten drie landelijk bekende sprekers hun licht schijnen op een relevant, maatschappelijk thema. Je wordt geprikkeld om samen met de sprekers de link te leggen naar je dagelijkse werk als (bedrijfs)arts. En die link is er altijd.

Onze jaarlijkse AIOS-dag: inspirerend en verbindend

Onze 123 aiossen begonnen deze dag met een boeiend, inhoudelijk programma. Vervolgens namen ze met elkaar de opleiding onder de loep en spraken aan de hand van de cirkel van invloed over mogelijke verbeteringen. We kijken terug op een geslaagde en verbindende dag.

Snelle afname griep laat verzuim in maart verder dalen

Het gemiddelde verzuimpercentage in Nederland daalde in maart naar 4,8% (ten opzichte van 5,1% in februari). In het eerste kwartaal bleef het verzuim nagenoeg op hetzelfde niveau; 5,1% in 2024 tegenover 5,0% in 2023.

De Werk & Wandelchallenge is gestart

Minder zitten en meer wandelen, dat is wat wij gaan doen van 4 april t/m 15 april door gemiddeld 8.000 stappen per dag te zetten. Want volgens TNO is Nederland 'Europees kampioen zitten'.

Dagelijkse wall-sit voor collega's van HumanCapitalCare

“We houden het inmiddels bijna twee minuten vol”, vertelt Sanne Thijssen over de wall sit die zij en haar collega’s van HumanCapitalCare dagelijks ‘uitzitten’. "Iedereen op de verdieping doet mee, ook de directeur.”

Veel media-aandacht voor de jaarlijkse verzuimcijfers

Deze week kregen ArboNed en HumanCapitalCare B.V., beide onderdeel van HumanTotalCare, veel media-aandacht voor de jaarlijkse verzuimcijfers.

Verzuim door stress afgelopen jaar gestegen

Bijna een kwart van al het verzuim in 2023 werd veroorzaakt door langdurige stressgerelateerde klachten. Het langdurend verzuim door stressgerelateerde klachten steeg in 2023 met 11% ten opzichte van 2022..

Wetenschappelijk onderzoek naar AI-toepassingen

Samen met Amsterdam UMC zijn we een onderzoek gestart naar de randvoorwaarden voor verantwoorde inzet van AI in de bedrijfsgezondheidszorg.

Podcast 'Gek op stress' met Jurriaan Penders

Uniek sociaal geneeskundig inkijkje in hoe het gaat met de medewerkers van Nederland en hoe Jurriaan Penders (medisch directeur en bedrijfsarts bij HumanTotalCare) denkt dat het zou moeten gaan.

Meer aandacht voor stress

Stress vormt een grote bedreiging voor de gezondheid van individuele werkenden en het functioneren van organisaties. Ruim één op elke vijf verzuimdagen wordt namelijk veroorzaakt door klachten die verband houden met stress.

Verzuim door griep bereikt hoogtepunt in januari

Het aantal nieuwe ziekmeldingen bereikte in januari 2024 het hoogste punt van het griepseizoen tot nu toe: 85 per 1.000 medewerkers.

Diversiteit en inclusie op de kaart zetten

In 2023 is Anna met een groep collega’s de projectgroep Kracht van verschil gestart. “Diversiteit en inclusie is natuurlijk een heel actueel onderwerp en met onze projectgroep gaan we dit integreren in onze arbodienstverlening.”

Meet & Greet Arnhem

Op 7 februari vond weer een Meet & Greet plaats bij ArboNed in Arnhem. Er kwamen maar liefst 17 geïnteresseerden langs die alles wilden weten over het vak casemanagement.

De dag van het werkplezier

Ieder jaar op de laatste dinsdag van januari is het de Dag van het werkplezier in de zorg. Een onderwerp waar Inge, arboverpleegkundige bij HumanCapitalCare, zich dagelijks mee bezig houdt.

Jaarlijks verzuim daalt voor het eerst sinds 2014

Voor het eerst sinds 2014 is er in het afgelopen jaar weer sprake van een daling van het jaarlijkse gemiddelde verzuim

Walk-in 2024 wandelchallenge

Op Blue Monday, vaak genoemd als ‘de meest deprimerende dag van het jaar’ is onze eerste wandelchallenge van het jaar gestart: Walk-in 2024. Een goed moment, want dit is de dag dat veel goede voornemens naar de achtergrond zijn verdwenen.

Columbuslezing 19 november 2023

Op 19 november vond weer de tweejaarlijkse Columbuslezing plaats in DeFabrique in Maarssen. Dit keer met als thema ‘Samen tegen eenzaamheid’.

Blijf op de hoogte van interessante vacatures