Twee keer per dag een wall-sit, iedere werkdag

 “We houden het inmiddels bijna twee minuten vol”, vertelt Sanne Thijssen over de wall sit die zij en haar collega’s van maandag tot vrijdag twee keer per dag ‘uitzitten’. “In de ochtend én in de middag. Iedereen op de verdieping doet mee, ook de directeur.”   

Waarom ze dat doen?

“Een paar jaar geleden kwam een groep studenten van de opleiding Fontys Sport en Bewegen ons regelmatig van de werkplek halen voor een korte sportoefening. We merkten toen echt verbetering, maar vooral de sociale component maakte het tot een succes. Begin dit jaar dachten we: waarom we pakken we dit niet weer op?"   
"Vanuit de beweegnorm in Nederland ligt de focus vaak op beweging. HumanTotalCare organiseert ook regelmatig wandelchallenges, sterker nog, morgen start er weer één. Wat niet zo bekend is dat spierversterking ook onderdeel is van de norm."  
"Daarnaast is het voor de mentale ontspanning ook heel gezond om even van je werkplek te komen. Anders zit je soms de hele dag achter je computer. We kijken echt uit naar deze break-momenten. Een paar minuten om even met elkaar te kletsen en te lachen. Dat is ook de reden dat we het volhouden, het is gewoon hartstikke gezellig. En iedereen kan meedoen, ook zonder de wall sit. Het is prima als een collega liever voor een opzwepend muziekje zorgt, of de stopwatch pakt om de tijd bij te houden."

Blijf op de hoogte van interessante vacatures