Columbuslezing

In de bedrijfsgeneeskunde is het al jaren een begrip: de Columbuslezing, exclusief voor BIG-geregistreerde artsen. Tijdens dit event laten drie gerenommeerde en bekende sprekers hun licht schijnen op een relevant, maatschappelijk thema. Je wordt geprikkeld om samen met de sprekers de link te leggen naar je dagelijkse werk als (bedrijfs)arts. En die link is er altijd.
 • Inspirerende sprekers
 • Verrassende inhoud
 • Toonaangevende onderwerpen
 • Ontmoeting met je vakcollega's
 • Accreditatiepunten ontvangen (3 aangevraagd)
 • Afsluiting met een frietje

Locatie en tijd

Op maandag 14 april 2025 vindt er weer een nieuwe Columbuslezing plaats. Meer informatie over locatie en tijd volgt. Je kunt je wel alvast inschrijven via het formulier. 

Achtergrond Columbuslezing

Ontdekkingsreiziger Columbus voer dwars over zee op zoek naar nieuwe landen en mogelijkheden en koos niet voor de veilige kustlijn zoals in zijn tijd gebruikelijk was. Die ontdekkingsdrang heeft ons geïnspireerd tot het ontwikkelen van de Columbuslezingen, een jaarlijkse cyclus, exclusief voor artsen.
Als (bedrijfs)arts heb je te maken met persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke belangen die vaak ook nog eens tegengesteld zijn. Om goed te functioneren is het dan ook van belang dat je niet alleen uitstekend (sociaal-) medisch geschoold bent, maar ook veel weet over de ontwikkelingen in de samenleving gerelateerd aan het werkende leven. In de Columbuslezing komen deze belangrijke thema’s aan bod. Daarnaast hebben deze lezingen tot leerdoel om de grenzen van je eigen werk te verkennen en te verleggen of zo nodig te doorbreken. Kortom nieuwe werelden ontdekken.

Tijdens de Columbuslezing laten gerenommeerde en bekende sprekers, van wie we de namen nooit vooraf prijsgeven, op prikkelende wijze hun licht schijnen op een relevant, maatschappelijk thema. Zij leggen een link naar de terreinen die relevant zijn voor het dagelijkse werk van de (bedrijfs)arts. Het symposium staat onder leiding van Jurriaan Penders, medisch directeur van HumanTotalCare.

Een impressie van een aantal thema's en sprekers

Thema Sport

 1. Roxanne "Rocky" Hehakaija, voormalig Nederlands voetbalster en nu directeur van de Stichting Favela Street
 2. Suzanne Huurman, hoofd medische staf Real Madrid vrouwenteam en sportarts
 3. Afke van de Wouw, sportpsycholoog en performance coach

Thema Ontmoeten – Weerzien

 1. Benno Tempel, museumdirecteur
 2. Chris Zegers, presentator en acteur
 3. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit

Thema Leiderschap

 1. Patrick van Veen, gedragsbioloog, schrijver, onderzoeker directeur eigenaar Apemanagement® en Expert match-maker bij ‘Married at First Sight’
 2. Dick Berlijn, oud Commandant der Strijdkrachten
 3. Dominic Seldis, contrabassist, verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam
columbuslezing

Meer informatie over de volgende Columbuslezing?

Ik kan 10 juni 2024 niet aanwezig zijn en ontvang graag een uitnodiging voor de volgende keer.

Onze laatste vacatures

Blijf op de hoogte van interessante vacatures