Blijven ontwikkelen

Als bedrijfsarts ben je bij ons nooit uitgeleerd. Om jou perspectief te blijven bieden, hebben wij acht ontwikkelpaden ontwikkeld die je als bedrijfsarts bij ons kunt volgen. Deze paden worden jaarlijks geëvalueerd, zodat we altijd kunnen voldoen aan jouw ambities en wensen.
Kies de klantgroep die bij je past

Kies de klantgroep die bij je past

Je gaat zelf over je agenda en zorgt voor een goede balans tussen spreekuren met werkenden en adviesgesprekken met werkgevers.
Werk waar het jou uitkomt

Werk waar het jou uitkomt

Verspreid over het land en toch dichtbij in jouw regio. Door onze landelijke dekking, werk je altijd in jouw omgeving. Thuis of op kantoor.
Focus op het vak

Focus op het vak

Wij ontzorgen onze professionals graag op randzaken, zodat jij je optimaal kunt focussen op je werk als bedrijfsarts.

Begeleiden co's, trainees en AIOS

Voor coassistenten, basisartsen en zij-instromers bieden we inspirerende programma’s. Hiermee maak je uitgebreid kennis met het vak én alle mogelijkheden binnen onze organisatie. Het succes van deze programma’s valt of staat met de begeleiding. Werkt jouw bevlogenheid voor het vak aanstekelijk en vind je het leuk om jouw kennis op het gebied van arbeid, integraal gezondheidsmanagement en adviseren te delen? Dan kun je bij ons begeleider van co’s, supervisor en buddy van trainees of praktijkopleider van AIOS worden.

Commercieel accountmanagement

Als bedrijfsarts heb jij direct contact met onze klanten en weet jij als geen ander met welke vraagstukken zij worstelen. Zie en zoek jij graag kansen om daar met onze dienstverlening op in te springen? Wil je meer doen met organisatieadvies? En lijkt het je wat om jouw inhoudelijke kwaliteiten te combineren met een commerciële blik? Ontwikkel je dan in de richting van commercieel accountmanagement. Bedenk de juiste commerciële strategie voor de organisatie en kom samen met de klant tot een concreet plan en vervolgacties.
Bedrijfsarts HumanTotalCare

Projectmatig bijdragen aan IT-ontwikkelingen

Met ruim 65.000 werkgevers en meer dan 1,5 miljoen werknemers, beschikken we over een enorme hoeveelheid data. Weten we hier de juiste slimme systemen op te ontwikkelen om data te interpreteren en presenteren, dan is dat goud waard. Hiermee voorzien we onze klanten van betere, efficiëntere en effectievere adviezen en interventies. En zorgen we dat werknemers gezonder, gemotiveerder en competenter werken tot aan hun pensioen. Voor dit soort vernieuwingen is de inhoudelijke input en gebruikersfeedback van bedrijfsartsen onmisbaar. Zie jij – net als wij – de waarde van datagedreven business development en jeuken jouw handen om daar een bijdrage aan te leveren? Ontwikkel dan mee aan onze IT-innovaties.

Onderzoek-publicaties-promoveren

Ben jij een bedrijfsarts die dol is op data en details? Met een scherpe analytische blik en de vaardigheid om conclusies helder op papier te zetten? En die misschien zelfs wil promoveren? Dan is het ontwikkelpad onderzoek-publicaties-promoveren iets voor jou. Hierbij combineer je de klassieke manier van onderzoek met moderne technieken, samen met onderzoeksinstituten en met behulp van datascience. Vanuit onderzoek, veelal thematisch ingestoken, is het mogelijk om resultaten en artikelen te publiceren.
dr. Rob Hoedeman

"Ik kan het aanraden om zo'n pad te bewandelen.
Je weet nooit waar je uitkomt, maar wel dat er leuke, onverwachte dingen gebeuren."

dr. Rob Hoedeman
Bedrijfsarts bij Mensely

Specialisatie in specifiek deelgebied

Het kan zijn dat je zelf veel te maken hebt met een onderwerp in jouw eigen werk, waardoor je je wilt specialiseren. Of je wilt je verder ontwikkelen met het oog op de toekomst. Je kunt je ook specialiseren in een onderwerp om andere collega’s verder te helpen. Wat jouw reden ook is, je kunt je via HumanTotalCare nu specialiseren in de volgende onderwerpen:
 • Toxicologie
 • Infectieziekten
 • Oncologie
 • Psychische klachten
 • Stralingsgeneeskunde
 • Offshore keuringen
 • Verzekeringsgeneeskunde
Het specialisatie-aanbod is afgestemd op de vraag van onze klanten. We inventariseren regelmatig of er nog andere gebieden zijn waarin specialisatie gewenst is. Als dit ook nuttig is vanuit businessperspectief, dan kan een specialisatie worden toegevoegd aan het aanbod. Heb je hier ideeën over, leg ze dan vooral voor aan jouw leidinggevende.
Bedrijfsarts HumanCapitalCare

Ambassadeur voor het vak en/of onze organisatie

Ben jij trots op jouw vak en wil je invloed uitoefenen op de toekomst daarvan? Sta je achter ons als werkgever? Ben je enthousiast over onze innovaties? En wil jij als vertegenwoordiger van het vak of onze organisatie naar buiten treden? Word dan ambassadeur.

In deze rol oefen je als vertegenwoordiger van het vak, onze organisatie of een combinatie daarvan, invloed uit op algemeen (maatschappelijk) relevante zaken. Denk aan een rol als:
 • Bestuurslid bij de NVAB, waarin je bijdraagt aan de ontwikkeling van bedrijfsgeneeskunde als wetenschap en vak.
 • Spreker op congressen, waarbij je bijvoorbeeld vertelt over innovaties en het vak van bedrijfsarts.
 • Docent of gastspreker op een universiteit waarbij je geneeskundestudenten warm maakt voor het vak.
 • Vlogger voor HumanTotalCare, waarbij je toekomstige collega’s een inkijkje geeft in de veelzijdigheid van jouw werk.

Management

Ben jij een mensenmanager en organiseer je graag processen? Wil je je leiderschapskwaliteiten (verder) ontwikkelen? Dan is – indien ruimte – doorgroeien naar managementniveau wellicht iets voor jou. Je wordt dan Manager Medisch Advies bij HumanCapitalCare of Stafarts bij ArboNed. In beide functies zorg je voor een zo goed mogelijke inzet van bedrijfsartsen in jouw regio. Je geeft operationeel of functioneel leiding, zorgt dat onze visie en strategie tot leven komen in de praktijk en je kijkt continu hoe onze dienstverlening beter kan.

Opleiding en training

Als bedrijfsarts volg je jaarlijks een aantal geaccrediteerde nascholingen om up-to-date te blijven. Heb je de smaak te pakken en wil je meer? Dan heb je volop mogelijkheden om opleidingen te volgen via ons eigen HumanTotalCare opleidingsinstituut. Je kunt er ook voor kiezen om docent of spreker te worden. We gaan graag met je in gesprek over jouw doorontwikkeling binnen onze organisatie. Een dialoog over jouw ambitie, drijfveren en mogelijkheden. Zodat je gemotiveerd aan het werk bent en jezelf uitdaagt om in beweging te blijven. Je hele werkzame leven.
Columbuslezing

Kom naar de Columbuslezing

Ben jij arts? Stap in de voetsporen van Columbus en ontdek nieuwe werelden tijdens de Columbuslezingen in juni en november in DeFabrique in Maarssen.

Bekijk onze laatste vacatures

Femke van Leeuwen

"Naast mijn werk als bedrijfsarts geef ik ook les aan de Erasmus Universiteit. Op die manier kan ik aanstormend talent enthousiasmeren over mijn vak."

Femke van Leeuwen
Bedrijfsarts bij ArboNed

Onze bedrijfsartsen aan het woord

Blijf op de hoogte van interessante vacatures