De eerste stap naar een carrière als bedrijfsarts

Ben je klaar met je opleiding geneeskunde of heb je al een ander specialisme in de pocket? Dan kun je ons traineeship volgen. Hiermee bieden we jou een inwerkprogramma wat laat zien wat het vak van bedrijfsarts inhoudt en welke unieke mogelijkheden onze organisatie biedt.
Goede werk-privébalans
Bij ons doe je werk dat past in het leven dat je leidt, waardoor je grip houdt op je werk-privébalans.
Uitgebreide opleiding
my-way gaat over jou. Met een uitgebreid opleidings- en inspiratieprogramma en vaste begeleiding.
Multidisciplinaire organisatie
Bij ons werk je niet alleen, maar met collega's uit verschillende disciplines.

Keuze in merk

Voorafgaand aan het traineeship bepaal je samen met onze recruiters bij welk merk je het traineeship gaat doorlopen. Zo heb je bij ArboNed te maken met ondernemers binnen het mkb. Denk aan de lokale bakker, maar ook een middelgroot productiebedrijf valt hieronder. Bij HumanCapitalCare werk je met werkgevers uit de grootzakelijke markt. En bij Mensely help je organisaties in de transitie naar eigen regie. Tijdens het hele jaar hebben we contact met elkaar om na te gaan of het merk matcht met jou.

Vast programma

Het traineeship bestaat uit een vast programma van één jaar en is een mix van inhoud en inspiratie. Beleving, aandacht voor jou en evaluatie van het programma zijn hierin zeer belangrijk. Vanaf dag één heb je dan ook een supervisor die tevens fungeert als buddy.
De eerste weken van het traineeship staan in het teken van kennismaken met het vak, de verschillende arbodisciplines, de directie en de organisatie. De daarop volgende 11 maanden omvat het programma inhoudelijke en inspirerende bijeenkomsten met mede-trainees:

  • Een kijkje achter de schermen bij interessante klanten.
  • Columbuslezingen met aansprekende sprekers.
  • Workshops ondernemerschap, adviesvaardigheden en innovatie.
  • Bedrijfsgeneeskundige verdiepingsdagen – met alle HumanTotalCare-trainees uit het opleidingsjaar – die dieper ingaan op bepaalde thema’s.

Het programma is vastgelegd in een jaarboek speciaal voor jou. Hierin staan ook je leerdoelen, handige tips en andere nuttige informatie.

Na het traineeship

Iedere drie maanden vindt er een evaluatie plaats met je supervisor. Samen kijken jullie naar je persoonlijke ontwikkelplan. Na negen maanden heb je een gesprek of je wil en kan doorstromen naar de opleiding tot bedrijfsarts.

AIOS