Praktijkondersteuner bedrijfsarts bij Mensely

Robert Wijnolst is in 2019 aangenomen als praktijkondersteuner bedrijfsarts bij Mensely. De functie was relatief nieuw toen hij startte: "In het begin was het nog zoeken en afstemmen, want de bedrijfsartsen waren niet gewend aan deze vorm van samenwerken. Ik doe veel voorbereidend werk voor de bedrijfsartsen en werk onder taakdelegatie. Naast de eerste gesprekken met medewerkers die verzuimen en waarbij ik vooral veel inventariseer, komt het ook voor dat ik werknemers begeleid in hun re-integratietraject. Ik heb geen medische achtergrond, maar juist door mijn levens- en werkervaring kan ik werknemers helpen met nieuwe inzichten en perspectieven."

Spiegelen met mensen voor zichtbaar resultaat

"Ik werk nauw samen met de bedrijfsartsen vanuit Mensely en bij klanten. We vormen een hecht team en zijn goed op elkaar ingespeeld. Daarnaast heb ik contact met andere specialisten zoals een bedrijfsmaatschappelijk werker en een fysiotherapeut. Samen zorgen we ervoor dat uitgevallen werknemers weer zo snel mogelijk – en op een gezonde manier – aan het werk kunnen. Persoonlijk vind ik het contact met mensen heel fijn. Werknemers gehoord laten voelen, echt kunnen helpen en zien herstellen en groeien. De duur van de trajecten zijn heel verschillend. De weg naar herstel kan weken tot maanden duren. Soms werk ik met iemand die net is uitgevallen, en op andere momenten zit er iemand tegenover me die al bekend is met verzuim. Dat maakt ook dat ik veel verschillende mensen ontmoet. Het werk is afwisselend en de diversiteit in problematieken is uitdagend. Vanuit Mensely wordt er goed gekeken wie bij welke opdrachtgever terechtkomt. Er wordt altijd gezocht naar een juiste match die de taal spreekt van de klant."
pob'er Mensely
"Door mijn achtergrond en ervaring buiten de arbodienstverlening, kan ik juist andere vragen stellen en klanten verrassen met mijn eigen aanpak."
Robert Wijnolst
Praktijkondersteuner bedrijfsarts bij Mensely

Vertrouwen als vertrekpunt

"Mensen zien veranderen of opknappen zijn mooie resultaten van mijn werk. Ik kan iemand ontmoeten die veel stress en werkdruk ervaart en daar fysieke klachten door heeft gekregen. Tijdens de gesprekken vraag ik door en luister ik goed naar want iemand probeert te vertellen. Er speelt vaak iets anders (mee) waardoor werknemers uitvallen. Dan kan het zijn dat ik een ander hulptraject aanbied, dan waar in eerste instantie aan werd gedacht. Vertrouwen en openheid zijn hierin belangrijke factoren. Ik ben degene die ze een spiegel voorhoud en mag inspireren om het anders te doen. Mijns inziens ben ik ook daarvoor aangenomen; zien en stimuleren wat iemand wél kan, in plaats van te focussen op zogenaamde tekortkomingen. Bij Mensely krijg ik de ruimte en vrijheid die nodig zijn voor mijn eigen ontwikkeling en de ambities die ik heb. Ik heb ook het tegenovergestelde meegemaakt bij voorgaande werkgevers en de begeleiding nu is heel aangenaam. Ik wil me verder blijven ontwikkelen in deze rol en het is fijn om te weten dat mijn werkgever achter me staat."

Blijf op de hoogte van interessante vacatures