Werken als salesdirector bij Mensely

Pascal Segers is sinds 2016 werkzaam als salesdirector bij Mensely: "Na een periode van bijna vijf jaar als senior salesmanager bij ArboNed, net als Mensely onderdeel van HumanTotalCare, werd ik gevraagd voor een grote klant van Mensely. Die klant was de nationale politie. Zij hadden net landelijk het Eigen regie model geadopteerd en ik werd verantwoordelijk gesteld voor de operationele dienstverlening in de rol van salesdirecteur. Aangezien ik zelf ook voor de politie heb gewerkt, kwamen voor mij twee werelden samen en was dit tevens een mooie stap in mijn carrière."

Verbindende factor tussen professionals en klanten

"In mijn werk ben ik veel onderweg naar afspraken. En dat is prima te combineren met thuis. Bij Mensely staat autonomie hoog in ’t vaandel. Dat betekent dat je zelf de regie in handen hebt om werk goed met thuis te combineren. Ik breng m’n dochters dan ook iedere dag naar school en stap daarna in de auto op weg naar de politie.

De politie

De politie zit door het hele land en overal ga ik langs om lopende zaken te bespreken. Dat is ook de kracht van de professionals bij Mensely; we zitten kort op de bal en zorgen dat klantvragen die bij ons terecht komen, worden omgezet in werkbare oplossingen voor de klant. In totaal hebben we ruim 150 professionals werken bij de politie, vast in dienst en zzp-ers. Met hen heb ik overleggen om het werk te bespreken en hoe we ze daarbij kunnen ondersteunen. Daarnaast heb ik zo’n 40 contacten door het hele land, dat zijn onder andere de coördinatoren en teamchefs van de nationale politie. Zij hanteren het Eigen regie model en elke regio heeft weer andere vraagstukken rondom de implementatie en de uitvoering van het model. Ik sta voor ze klaar als volwaardig gesprekspartner en ben vanuit Mensely eindverantwoordelijk voor de beslissingen die worden gemaakt. Bij het laatste klanttevredenheidsonderzoek scoorde ik een negen, en dat geeft mooi weer hoe klanten de samenwerking ervaren.
"Wij willen zoveel mogelijk klanten aan ons binden die onze visie delen, want dan kunnen we echt een verschil kunnen maken op het gebied van integraal gezondheidsmanagement."
Pascal Segers
Salesdirector bij Mensely

Autonomie

"In mijn werk ervaar ik naast autonomie ook veel sociale steun van mijn werkgever en collega’s. We vormen een hecht team en we hebben dezelfde visie die soms vanuit verschillende invalshoeken samenkomt. Die dialoog gaan we graag met elkaar aan. Ik werk nauw samen met de key accountmanagers, de medisch directeur en ook met Yvette Scheffer, onze directeur bij Mensely."

Innovaties in onze dienstverlening

"Naast mijn rol als salesdirector mag ik mij ook bezighouden met innovaties binnen Mensely. We zijn geen grote organisatie, en zijn daardoor wendbaar en agile. Nieuwe producten en diensten bedenken hoort daarbij. Bijvoorbeeld producten die we kunnen inzetten in onderzoek naar de oorzaken van verzuim bijvoorbeeld. Vaak wordt automatisch gedacht dat medische klachten ten grondslag liggen aan uitval en verzuim. Vanuit de realiteit blijkt 70% van de gevallen géén medische oorzaak. Het is daarom belangrijk dat er verder wordt gekeken dan alleen werk. Zogenoemde ‘life events’, zoals een overlijden of scheiding, hebben enorme impact op hoe iemand zich voelt. Dat betekent niet dat iemand zich hiervoor ‘ziek’ moet melden.
Data ondersteunt ons om inzicht te krijgen in trends en andere zaken rondom verzuim. Met deze data helpen wij leidinggevenden om te gaan met de problematiek waar zij, rond de inzetbaarheid van hun medewerkers, tegenaan lopen. Want onze dienstverlening draait vooral om leiderschap en het versterken hiervan.
Innovaties stoppen nooit en het is een continu proces waar ik graag aan bijdraag. Ik weet wat er bij de klant speelt en kan direct sparren met specialisten om gerichte acties uit te zetten voor nieuwe producten of pilots."

Blijf op de hoogte van interessante vacatures