Irene is arbeidsdeskundige bij Mensely

Irene van den Berg is arbeidsdeskundige bij Mensely in Utrecht en op dit moment gedetacheerd bij een omvangrijke landelijke organisatie die "waakzaam en dienstbaar" is.

Het Mensely-gevoel

"Als je werkt bij Mensely, is geen dag hetzelfde. En die afwisseling past perfect bij mij.” Irene van den Berg werkt sinds januari 2023 bij Mensely, gedetacheerd als arbeidsdeskundige bij een omvangrijke landelijke organisatie die “waakzaam en dienstbaar” is. Daarvoor deed ze voornamelijk arbeidsdeskundige onderzoeken bij ArboNed, een bedrijf dat ook tot de HumanTotalCare familie behoort. Nu adviseert ze voornamelijk, naast het doen van arbeidsdeskundige onderzoeken, leidinggevenden over verzuim en het herstel van medewerkers. Ze is betrokken bij het hele verzuimproces van medewerkers, van ziekmelding tot terugkeer, tot en met de WIA- aanvraag en soms ook de periode na de WIA- aanvraag. En dat vindt ze heel interessant. 

“Je bent langer bezig met de casus dan normaal gesproken bij een arbeidsdeskundig onderzoek. Ik doorloop het hele proces, waardoor je de verdieping kunt opzoeken. Ik spreek met de medewerkers, en heb ook contact met de leidinggevende. Ik kijk hoe iemand of aan het werk kan blijven of zo snel als mogelijk kan terugkeren in het arbeidsproces en bespreek daarbij ook de rol van de leidinggevende. Het is mooi om te adviseren en te coachen. Juist de afwisseling maakt het leuk. “Bovendien voel ik me bij Mensely erg thuis”, aldus Irene. “Dat komt omdat je bij Mensely de regie over je werkzame leven echt zelf in handen hebt. Ik houd van die verantwoordelijkheid.”

Irene is arbeidsdeskundige Mensely
Irene is arbeidsdeskundige Mensely

Luisterend oor

“Ik deel bijvoorbeeld mijn eigen agenda in, en plan zelf mijn afspraken. Ik word bij Mensely serieus genomen. Ze gaan ervan uit dat ik mijn vak goed versta en ze laten mij in mijn waarde. Dat past bij mij en vind ik fijn”, vertelt Irene. Soms werkt ze thuis, dan weer zit ze een paar dagen met afspraken met leidinggevenden of medewerkers op locatie. “In deze rol is het wel van belang dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt. Je moet zelf op pad om de organisatie en de mensen te leren kennen. Je moet het leuk vinden om op onderzoek uit te gaan en te ontdekken hoe dingen werken en bij wie je voor wat moet zijn.” Dat klinkt solistisch, maar is het niet. Irene kan altijd terecht bij haar Mensely-thuisbasis . “Als ik ergens tegenaan loop en ik wil daar met iemand over sparren, vind ik bij Mensely altijd een luisterend oor. Dat is fijn. En stel dat ik wat anders zou willen doen, dan kijken ze wat er mogelijk is. Eigen initiatief wordt erg op prijs gesteld en beloond. Dat is toch mooi? Ook zijn ze, de naam zegt het al, mensgericht, amicaal, relaxt… Ik kan het niet goed uitleggen. Het is het Mensely-gevoel denk ik.”

Al heeft Mensely een eigen karakter, toch ziet Irene ook wel de voordelen dat ze onderdeel is van de HumanTotalCare familie. “Alles is gewoon goed geregeld: de bijscholing en de arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld. En mocht ik toch een andere baan willen, dan kan ik altijd eens bij de zusterondernemingen kijken. Maar die kans is klein, want ik zit echt op mijn plek bij Mensely.” 

Luisterend oor

“Ik deel bijvoorbeeld mijn eigen agenda in, plan zelf mijn afspraken. Ik word bij Mensely serieus genomen. Ze gaan ervan uit dat ik mijn vak goed versta en ze laten mij in mijn waarde. Dat past bij mij en vind ik fijn”, vertelt Irene. Soms werkt ze thuis, dan weer zit ze een paar dagen met afspraken met leidinggevenden of medewerkers van de politie op locatie. “In deze rol is het wel van belang dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt. Je moet zelf op pad om de organisatie en de mensen te leren kennen. Je moet het leuk vinden om op onderzoek uit te gaan en te ontdekken hoe dingen werken en bij wie je voor wat moet zijn.” Dat klinkt solistisch, maar is het niet. Irene kan altijd terecht bij haar thuisbasis van Mensely. “Als ik ergens tegenaan loop en ik wil daar met iemand over sparren, vind ik bij Mensely altijd een luisterend oor. Dat is fijn. En stel dat ik wat anders zou willen doen, dan kijken ze wat er mogelijk is. Eigen initiatief wordt erg op prijs gesteld en beloond. Dat is toch mooi? Ook zijn ze, de naam zegt het al, mensgerichter, amicaler, relaxter… Ik kan het niet goed uitleggen. Het is het Mensely-gevoel denk ik.”

Al heeft Mensely een eigen karakter, toch ziet Irene ook wel de voordelen dat ze onderdeel is van de HumanTotalCare familie. “Alles is gewoon goed geregeld: de bijscholing en de arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld. En mocht ik toch een andere baan willen, dan kan ik altijd eens bij de zusterondernemingen kijken. Maar die kans is klein, want ik zit echt op mijn plek bij Mensely.”

Irene is arbeidsdeskundige Mensely

Vacatures

Blijf op de hoogte van interessante vacatures