Werken als bedrijfsarts bij de politie via Mensely

Rob Hoedeman werkt twee dagen in de week voor de Regionale Politie Eenheid Oost, met spreekuren in Zevenaar. Daarnaast is hij opleider voor artsen in opleiding tot bedrijfsarts en heeft hij in 2022 een nieuw boek geschreven over burn-out en mentale weerbaarheid. Rob: "Ik ben gestart als bedrijfsarts bij ArboNed in Utrecht en toen de kans voorbijkwam om bij de politie te werken via Mensely, heb ik deze met beide handen aangepakt."

Bijdragen vanuit medische rol

"Bij de politie werken we met twee interne personen en vier collega’s vanuit Mensely. De organisatie streeft naar een mix van vaste mensen en externen. Totaal zijn er wel 40 bedrijfsartsen nodig over het hele land en dan is het logisch dat er externen bij worden betrokken. Ik zit er nu al ruim tien jaar en heb kennis van zowel het vak dat de politieagent uitvoert, als hoe de verhoudingen liggen in de organisatie van de politie. In mijn werk doe ik veel spreekuren en heb ik contact met de interne arbeidsdeskundige en leidinggevenden van de teams. De mensen die ik ontvang ik mijn spreekkamer komen vanuit de rechercheteams en ondersteunende diensten, zoals de verkeersagenten en de arrestantenzorg. Ik kan echt deel uit maken van de keten en een bijdrage leveren vanuit een medische rol. Uiteindelijk doen de werkgever en de werknemer het samen en merk ik op waar verbetering nodig is. In mijn gesprekken luister ik zonder moreel oordeel naar de medewerkers en hun leidinggevende, vorm ik me een inhoudelijk oordeel en zet ik lijnen uit naar de andere professionals die ondersteuning kunnen bieden. We hebben elkaar nodig om goed te functioneren als team. Bij een kwestie als frequent verzuim kijken we waarom medewerkers uit de ‘binding’ met het werk raken en kunnen we adviseren wat oplossingen zijn om gezondheid en werk beter te combineren."
"Ik voel mij bijna een medisch rechercheur als ik een nieuwe aanmelding binnenkrijg, waarbij ik de opdracht krijg om op zoek te gaan naar de oorzaak van de uitval, om daarna de best passende oplossing aan te reiken."
Rob Hoedeman
Bedrijfsarts bij Mensely

Ruimte voor zelfontwikkeling

Verder ben ik een dag in de week opleider voor twee artsen in opleiding tot bedrijfsarts, die beiden zij-instromer zijn. Zij beschikken over voldoende algemene medische kennis en ik neem ze mee in de kennis die je als uitvoerend bedrijfsarts nodig hebt. Dat kan je niet zomaar uit een boek leren. Ik merk dat ze gedreven zijn en flinke eisen aan zichzelf stellen. Het is belangrijk om te toetsen hoe ze vorderen naar het vereiste niveau van geregistreerd bedrijfsarts. Ook heb ik in 2022 een nieuw boek geschreven over burn-out en mentale weerbaarheid. Daar kreeg ik ruimte voor vanuit Mensely. Eerder had ik al een boek geschreven voor leidinggevenden en nu was ik opnieuw gevraagd. Door de jaren heen heb ik mijn expertise opgebouwd, met behulp van Mensely. En ik merk dat er een wederkerigheid in zit doordat ik nu weer een boek mocht opleveren. Ik doe iets wat ik leuk vind en wordt daarin gefaciliteerd. Verder krijg je bij Mensely als professional de ruimte om voor klanten te werken die het beste bij je passen en zijn er tal van opleidingen die je kunt volgen."

Blijf op de hoogte van interessante vacatures