Werken als medewerker projectbureau bij Focus

Petra van Es is al sinds de oprichting van Focus Nederland betrokken bij de organisatie. Dat betekent dat ze 35 jaar werkzaam is voor het nu landelijke bureau voor loopbaanadvies, re-integratie, outplacement en coaching: "In 1988 zijn we gestart als dochteronderneming van Focus UK, en kwam ik via een uitzendbureau aan mijn baan als secretaresse."

Meegegroeid vanaf het allereerste begin

"Als ik terugkijk op de start van mijn carrière, deed ik zelf aan outplacement. Precies waar Focus groot mee is geworden. Het ging namelijk slecht bij het IT-bedrijf waar ik werkzaam was. Vanuit een werkende positie ging ik op zoek naar een andere baan, omdat ontslag dreigde. Samen met de toenmalige directeur stond ik aan de wieg van Focus Nederland. Outplacement stond nog in de kinderschoenen en was vooral weggelegd voor hogere functies. Op de werkvloer werd outplacement nauwelijks aangeboden. Toch werd het een groot succes en Focus groeide hard. Verspreid door heel Nederland werden vestigingen geopend. Doordat ik moeder werd en er voor koos voor mijn kinderen te zorgen, ging mijn dienstverband op een heel laag pitje. Maar, ik bleef één taak behouden en hield daardoor verbinding met Focus en groeide mee met de veranderingen in werkend Nederland en, nóg belangrijker op het gebied van IT. Toen ik later verhuisde naar het midden van het land, mocht ik vanuit huis werken. Thuiswerken was nog lang geen trend zoals dat nu is. Ik zeg altijd dat Focus en ik het thuiswerken hebben uitgevonden. Ik werkte 17 jaar geleden al met een VPN-verbinding om mijn werk vanuit huis te kunnen doen. Hierdoor kon ik mijn zorg voor de kinderen en mijn werk uitstekend combineren. In een wat kleiner bedrijf krijg je vanzelf meerdere petten op, daardoor kreeg ik steeds meer taken. Ik werkte op de financiële afdeling, werd vertrouwenspersoon en was casemanager voor onze eigen zieke medewerkers toen de Wet verbetering poortwachter werd geïntroduceerd. Na de overname door HumanTotalCare is er veel veranderd. Door de samenwerking met de gespecialiseerde afdelingen binnen HumanTotalCare kunnen we gebruik maken van de expertise van onze collega’s."

"Focus en ik vertrouwen elkaar en zorgen goed voor elkaar, dat zorgt voor een fijne en solide basis."
Petra van Es
Medewerker projectbureau bij Focus

Naar buiten en vanbinnen een laagdrempelige organisatie

"De ochtenden start ik met het beantwoorden van de aanvragen voor informatie via onze website. Van onze zussen HumanCapitalCare en ArboNed ontvangen we dagelijks doorverwijzingen voor re-integratietrajecten 2e spoor, soms ook voor loopbaancoaching of outplacement. Ik neem diezelfde dag telefonisch contact op met de werkgever en stuur hen een e-mail met alle informatie. Hierdoor maken we eerst ‘warm’ contact. Het contact met de werkgever vind ik heel waardevol, soms vertelt de werkgever al veel over de case die speelt. En ik merk dat een luisterend oor al veel goed doet. Ik werk samen met drie collega’s op het projectbureau. We verwerken projectgegevens in xRM, van offerte tot en met factuur, en zorgen dat de cliënten toegang krijgen tot ons eigen loopbaanportaal. We lopen alle ingevoerde data na, en zorgen dat de voortgangsverslagen over de re-integratietrajecten iedere twee maanden bij de opdrachtgevers terechtkomen. Daarnaast ben ik er voor onze adviseurs en individuele cliënten bij vragen en een schakel tussen de afdelingen binnen HumanTotalCare en projectbureau. De communicatie en samenwerking met collega’s ervaar ik als prettig. In het algemeen kan ik wel stellen dat Focus een laagdrempelige organisatie is, waar aandacht is voor de eigen mensen. Ik zit enorm op mijn plek doordat ik een heel centrale functie heb met afwisselend werk, en ik ben nog lang niet uitgekeken op mijn werk. In mijn tijd bij Focus heb ik diverse cursussen gevolgd om mezelf te ontwikkelen in de rollen die ik heb gehad, zoals moderne bedrijfsadministratie, loonadministratie, Excel en BHV-cursussen en zelfs ook een korte opleiding tot trainingsacteur. Een rol die ik nog regelmatig mag vervullen bij assessments."

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures