Preventie, gezondheid en veiligheid

Wij adviseren werkgevers in Nederland over een gezonde en veilige werkomgeving. Een omgeving waarin verandering en ontwikkeling samengaan met het inzetbaar houden van medewerkers. Met als resultaat: een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland.
Gezamenlijke visie

Eén gezamenlijke visie

HumanTotalCare bestaat uit verschillende merken, en met z'n allen hebben we één gezamenlijk doel voor ogen: een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland.
Focus op preventie

Focus op preventie

Wij adviseren werkgevers in Nederland over een gezonde en veilige werkomgeving. Een omgeving waarin verandering en ontwikkeling samengaan met het inzetbaar houden van medewerkers.
Multidisciplinaire klantteams

Multidisciplinaire klantteams

Alle kennis en kunde hebben we onder één dak. Met hechte regioteams met een diversiteit aan collega's. Samen komen we tot de best passende oplossing voor de klant.
Veiligheidskundige
Trainen
Veiligheidskundige

Onze professionals

Professionals als veiligheidskundigen, A&O deskundige en -adviseurs, preventiemedewerkers, ergonomen, vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen, vitaliteitsassistenten en PMO-assistenten helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en maatregelen om de arbeidsomstandigheden te verbeteren, de gezondheid en vitaliteit te bevorderen, en de veiligheid op de werkplek te verhogen. Samen zorgen we ervoor dat organisaties aan de wettelijke eisen voldoen en dat medewerkers in een optimale omgeving kunnen werken.

Een greep uit onze vacatures

Ontmoet onze collega's

Veel gestelde vragen

Wat doet een arbeidshygiënist?

Als arbeidshygiënist speel je een belangrijke rol in het identificeren, evalueren en beheersen van gezondheidsrisico's op de werkplek, zowel op organisatie-, groeps- en individueel niveau. Je houdt je bezig met het opsporen en in kaart brengen van gevaren in de werkomgeving die op lange termijn gezondheidsschade kunnen aanrichten. Bijvoorbeeld het werken met chemische stoffen, biologische agentia, lawaai en ergonomische risico's. Je voert risico-onderzoeken uit om blootstelling aan deze gevaren te meten of te beoordelen en je geeft hierover advies aan de werkgever.

Wat doet een veiligheidskundige?

Als middelbare- of hogere veiligheidskundige ondersteun je organisaties met hun arbobeleid, geef je adviezen over veilig werken en RI&E’s (risico-inventarisatie en – evaluaties). Je bedenkt realistische oplossingen om de veiligheid van hun medewerkers te borgen. Zo zet je bij de ene klant een arbo zorgstructuur op en help je een andere klant bij het opstellen van de RI&E. Door middel van rapportages kom je tot een advies om de arbeidsrisico’s te beheersen en geef je bijvoorbeeld trainingen aan medewerkers over veilig werken.

Wat doet een ergonoom?

Als ergonoom signaleer je de behoefte van de klant bij ergonomische vraagstukken op de werkvloer en vertaalt deze door naar een gezonde werkomgeving en werkklimaat met een concreet, oplossingsgericht plan. Veel tijd breng je door op de locatie bij de klant. Daar voer je onder andere individuele werkplekonderzoeken uit, inventariseer je de fysieke belasting, beoordeel je (her)inrichtingsplannen en voer je RI&E’s uit. Je geeft hierbij advies over de te nemen stappen en voert deze vervolgens ook zelf uit. Hiermee help je medewerkers met gezondheidsklachten weer op weg in ’t werk en voorkom je klachten bij alle medewerkers. En als je niet bij de klant bent, dan ben je bezig met het uitwerken van rapportages, bereid je presentaties voor, en voer je acquisitiegesprekken met de klant en heb je contact met je collega’s van andere disciplines. 

Wat doet een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige?

Als vitaliteit- en gezondheidsdeskundige signaleer je de behoefte van de klant op het gebied van vitaliteitsvraagstukken op de werkvloer. Je weet als geen ander wat er speelt bij de klant en vertaalt de behoefte aan een gezond werkklimaat naar een concreet en oplossingsgericht vitaliteitsplan. Dit doe je bijvoorbeeld door het uitvoeren van een preventief medisch onderzoek (PMO), het geven van kennissessies en workshops.

Wat doet een PMO-assistent

Als PMO-assistent begeleid je medewerkers bij een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) of een keuring. Jij bent degene die hen verwelkomt, op hun gemak stelt, onderzoekt en begeleidt. Het zijn veelal medische handelingen die je uitvoert, zoals het afnemen van een gehoor- en visustest, bloedafname, urinetest, het maken van een hartritmefilmpje en/of een longfunctietest.
Als PMO-assistent kom je alle typen mensen tegen en je voert dan ook veel verschillende gesprekken. Iedere week heb je kort overleg met je team en de collega’s van het projectbureau over de werkverdeling en agenda voor de komende week. Je werkt tijdens kantooruren en je hebt dus geen avond- of weekenddiensten. Je bent veel op pad en voert dan onderzoeken uit op locatie van de klant, en soms voer je een onderzoek of keuring uit op één van onze eigen vestigingen.
Met elkaar werken aan de verbetering van de gezondheid van medewerkers, daar draait het om.
veiligheidskundige bij HumanCapitalCare

Blijf op de hoogte van interessante vacatures