Werken als senior arbeids- & organisatieadviseur bij HumanCapitalCare

Sanne Thijssen heeft in haar langdurige carrière bij HumanCapitalCare al meerdere rollen gehad: "Ik heb gezondheidswetenschappen gestudeerd en ben daarna in 2007 bij HumanCapitalCare begonnen als gezondheidscoördinator. Toen ik mezelf wilde ontwikkelen kreeg ik de kans om onder supervisie met twee senior arbeids- & organisatieadviseurs (A&O) mee te lopen. Nu werk ik alweer 11 jaar zelfstandig in de rol van senior A&O adviseur bij HumanCapitalCare."

Betrokken bij diverse projecten

"Ik heb in mijn werk te maken met vraagstukken die spelen op organisatieniveau. Voor enkele klanten ben ik 'huisadviseur' en bespreek ik onder andere hun dilemma’s en behoeftes, hun ambitie en welke uitdagingen ze zien op het gebied van de inzetbaarheid van hun medewerkers. Ik maak jaarplannen voor deze klanten en geef advies op het gebied van gezond, gemotiveerd en competent werken. Daarnaast houd ik me bezig met het maken van rapportages en ik voer organisatiescans uit. Zo’n twee keer per week geef ik een training, voor managementteams of groepen medewerkers. Thema’s als'‘Grip op werkstress', 'Werkgeluk' en 'Stresssignalen herkennen voor leidinggevenden', komen voorbij. Ik merk dat gezondheid en vitaliteit belangrijk zijn voor werkgevers. Ik zorg dat deze onderwerpen actueel blijven en ga hier regelmatig over met hen in gesprek. Zeker in coronatijd zijn er organisaties met vragen rondom leidinggeven op afstand."

Vertaalslag maken voor klanten

"Mijn werkdagen zijn heel afwissend. De ene dag loop ik rond op een bouwplaats en interview ik de bouwvakkers over hun kijk op gezondheid in combinatie met het werk wat ze doen, en de andere dag geef ik een training aan een groep accountants. Ik mag bij veel klanten in de keuken kijken en heb de mogelijkheid om echt van betekenis te zijn voor mensen. Iemand iets kunnen leren - wat een positieve impact heeft op gedrag en leefwijze én daardoor iemands werk - geeft mij veel voldoening. Van klanten krijg ik terug dat ik pragmatisch en praktisch te werk ga. Als adviseur is het belangrijk dat je past bij de organisatie. Ik werk daarin nauw samen met de klant, en spreek hun taal.Binnen ons intranet hebben we groepen aangemaakt voor het delen van informatie over dezelfde klant en zo komt de samenwerking steeds beter van de grond. In deze groepen delen we wat er speelt bij de klant, eventuele dilemma’s worden kenbaar gemaakt en behoeften van de klant krijgen aandacht. Op basis hiervan maken we voor de grote klanten jaarlijks een accountplan.Bij HumanTotalCare, waar HumanCapitalCare onderdeel van is, zijn we bekend met datagedreven werken. 

"Zelf mijn kansen creëren en pakken heeft me gebracht waar ik nu sta in mijn carrière bij HumanCapitalCare, waar ontwikkeling altijd een optie is."

Binnen mijn functie maakt voorspellende data het verschil in concreet advies naar klanten. Bij een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) ontvangen we veel data en op basis van algoritmes kunnen we bepaalde trends herkennen. Zo zijn we nog meer van betekenis voor klanten en hun medewerkers."

Blijf op de hoogte van interessante vacatures