Reinald Baart, software engineer en barista bij IT&Care

Reinald Baart is sinds 2018 software engineer bij IT&Care. Reinald: “Wat ik leuk vind aan werken bij IT&Care is vooral het interessante domein. Dat ik echt iets kan betekenen en kan bijdragen aan een gezond werkend Nederland.” Naast software engineering, kan Reinald ook zijn liefde en passie voor espresso op kantoor kwijt. Door het ‘tweaken‘ van de espressomachine op de afdeling en de beste koffie te kopen, voorziet hij zijn collega’s van heerlijke koffie. Hij wordt ook wel ‘de barista van kantoor’ genoemd.    

Met onze software kunnen artsen hun tijd optimaal benutten

De afgelopen jaren heeft Reinald aan verschillende projecten gewerkt en het project waar hij momenteel het langst aan werkt is de software voor het optimaliseren van het verzuimbegeleidingsproces. “De tijd van artsen is beperkt en moet zo rendabel mogelijk worden ingezet. Wanneer een medewerker van een van onze klanten ziek is, willen we met deze software bepalen wanneer het beste moment is voor onze artsen of taakgedelegeerden om een consult te doen. Bij een conflict op het werk of bij psychische problemen is het bijvoorbeeld nodig om sneller een consult in te plannen en een afspraak te maken met bijvoorbeeld een psycholoog of een bedrijfsmaatschappelijk werker. Met onze software kunnen onze professionals hun tijd optimaal benutten en krijgen de medewerkers de beste begeleiding”, vertelt Reinald. 
“De software waar ik mij mee bezig houdt, richt zich op het verzamelen van informatie. Dat is een klein deel van het volledige softwarelandschap van IT&Care. Wij hebben software ontwikkeld om bijvoorbeeld vragenlijsten af te nemen en te configureren. Deze vragenlijsten worden ingevuld door medewerkers van onze klanten. Ons systeem nodigt medewerkers uit, stuurt herinneringen als ze niet binnen een bepaalde tijd reageren en zorgt ervoor dat de juiste persoon de juiste vragenlijst invult. Nadat de vragenlijst is ingevuld, genereren we dashboards waarmee onze collega's bij ArboNed, HumanCapitalCare of Mensely kunnen beslissen over het plannen van consulten. Onze Research & Development afdeling bouwt de vragenlijsten, daar werken we heel nauw mee samen.“ 
Software engineer IT&Care
Software engineer

Het team en de taal

Reinald is onderdeel van het triage-team dat zich richt op het beoordelen van verzuimgevallen. Het team bestaat uit een product owner die de prioritering van de taken beheert, een requirement engineer die de backlog onderhoudt en zorgt dat taken goed beschreven zijn, en vier andere ontwikkelaars. Sommige ontwikkelaars werken zowel aan front-end als back-end. “Zelf focus ik me meer op de back-end, en er zijn teamleden die met veel plezier op de front-end richten. Er zijn ook gildes, zoals het front-end gilde, waarin ontwikkelaars uit verschillende teams samenkomen om best practices te delen en problemen te bespreken,” vertelt Reinald. ”We werken veel samen en er is altijd wel iemand beschikbaar om te helpen als je met een probleem zit. Ook is er ruimte voor kennisdeling. Ik heb bijvoorbeeld een keer een tool gepresenteerd die ik had ontwikkeld om het draaien van alle benodigde softwarecomponenten voor een project te vergemakkelijken. Zulke sessies zijn heel waardevol voor het delen van kennis en het verbeteren van onze werkwijze.”
“We gebruiken C# voor onze back-ends en Azure DevOps voor onze CI/CD tool. Voor de front-ends werken we met Angular en TypeScript. We hebben verschillende build pipelines in Azure DevOps voor het bouwen, testen en deployen van onze software. Momenteel zijn we bezig met de migratie van lokale servers naar de Cloud. Daarnaast gebruiken we het Scaled Agile Framework (SAFe) om de samenwerking tussen teams te organiseren en plannen we elke drie maanden een PI -event met iedereen van software development en de business om onze plannen voor de komende periode te presenteren.”

De eerste weken bij IT&Care

Bij IT&Care wordt er gewerkt aan verschillende projecten en in verschillende teams. Soms switch je tussen teams, maar dit komt niet heel vaak voor. Als je bij IT&Care start als software developer, dan maak je een rondje langs wat teams om te ontdekken welk team of domein het beste bij je past. Je werkt dan in een roulatiesysteem en werkt twee of drie sprints per team. Uiteindelijk geef je aan welk domein jouw voorkeur heeft en dan wordt er gekeken naar de planning en resources of je daar daadwerkelijk kunt starten. Reinald: “Je hebt zelf een hele grote stem in de dingen die je wil doen en met welke mensen je graag samenwerkt.” 

Werk van betekenis

“Wat ik leuk vind aan werken bij IT&Care is vooral het interessante domein. Dat ik echt iets kan betekenen en kan bijdragen aan een gezond werkend Nederland. Het is fijn dat ik een klein stukje kan bijdragen en er mede voor kan zorgen dat iemand duurzaam terug naar het werk gaat, of voorkomen dat die persoon gaat verzuimen of ernstigere klachten krijgt. Daarnaast heb ik allemaal hele leuke, - ja het klinkt heel cliché, maar daarom is het niet minder waar - fijne mensen met wie ik samenwerk. Als je met een probleem zit, is er altijd iemand om je te helpen. Je hoeft daar nooit dagen of weken zelf mee rond te sjouwen. Er is altijd iemand die zegt: ‘Heb je dit geprobeerd? Of, wij hebben het zo opgelost.’ Ook raak je hier nooit uitgekeken. Er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. De organisatie is flexibel genoeg om je de kans te geven om in verschillende teams en projecten te werken.” 
“En omdat we voor arbodiensten werken, staat gezond werken voorop. Dat betekent dat er allerlei middelen zijn om je thuiswerkplek goed in te richten. Zo heb ik bijvoorbeeld een sta-zit-bureau aangeschaft.”

Innovatie en kennisdeling

Vier keer per jaar vinden de zogenaamde ‘Willy Wortel-weken’ plaats. Die volgen altijd na een PI-event waar we laten zien met welke projecten we bezig zijn. Tijdens deze weken kunnen we ons volledig richten op innovatie en nieuwe ideeën uitproberen. 

Tweaken van projecten en tweaken van koffie

Ik ben een grote liefhebber van espresso en op kantoor zorg ik ervoor dat er altijd goede koffie beschikbaar is. Op iedere verdieping van het pand hebben we wel een goede koffiemachine, maar op onze afdeling hebben we de luxe dat we een goed espressomachine hebben. Ik koop maandelijks koffiebonen bij Simon Lévelt, een speciaalzaak voor koffie en thee, zodat we altijd verse, hoogwaardige koffie hebben. Ik ben ook degene die verantwoordelijk is voor het tweaken van de espressomachine op kantoor. Dit betekent dat ik regelmatig de maalgraad en de doorlooptijd van de espresso controleer en aanpas om de perfecte smaak te bereiken. Het is niet zomaar een kwestie van op een knop drukken. Elke aanpassing kan een groot verschil maken in de smaak. Mijn collega's noemen me vaak de ‘barista’ van kantoor. Je ziet mensen echt genieten van een lekker bakje koffie en dat is heel leuk om te zien. Het is geweldig om mijn passie voor koffie te kunnen delen en het draagt bij aan de gezellige sfeer op kantoor.

Vacatures

Blijf op de hoogte van interessante vacatures