Nicole Noyons, loopbaanadviseur bij Focus

We vroegen Nicole Noyons wat haar vak en werken bij Focus voor haar betekent. Zij is loopbaanadviseur en adviseur arbeid & organisatie, en al 15 jaar werkzaam bij Focus.
“Mijn werk zorgt ervoor dat ik echt iets kan betekenen voor mens en organisatie op werkgebied. Met mensen meedenken om hun talenten, motivatie en vaardigheden helder te krijgen en ervoor te zorgen dat die zo goed mogelijk worden ingezet. Daar krijg ik energie van. Ik zie dat kandidaten groeien in hun werk én groeien als mens. Dat is elke keer weer een geweldige ervaring. Een gemiddelde werkdag is dan ook heel afwisselend. Naast loopbaan of coaching gesprekken gebeurt er nog veel meer op een dag. Ik heb contact met opdrachtgevers, managers, werkgevers, schrijf rapporten, spar met collega’s en bezoek organisaties. Daarbij horen ook de minder leuke taken, zoals de administratie. Voor een re-integratietraject moeten we aan veel regels voldoen, en daar komt veel papierwerk bij kijken. Aan de andere kant wordt ons loopbaanportaal, waar we onze contacten met onze kandidaten registreren, steeds efficiënter ingericht. Zodoende zijn rapportages aan opdrachtgevers veel makkelijker te maken. Dat helpt ons als adviseurs.”

Best practices toepassen in de praktijk

“Mijn directe collega’s, en ook de professionals van andere afdelingen locaties, staan altijd voor elkaar klaar. Natuurlijk mag het gezellig zijn, maar hard werken doen we absoluut. Gezamenlijk hebben we één doel voor ogen, en hebben we er veel voor over om werkend Nederland gezond, gemotiveerd en competent te houden. Ik vind het fijn om te kunnen sparren en andere perspectieven te horen, om zo samen tot een mooi resultaat te komen. 
"Ik voel mij heel erg thuis bij Focus. In de afgelopen 15 jaar heb ik verschillende rollen gehad en kreeg ik de ruimte om me continu te blijven ontwikkelen."
Voor een bekende vliegtuigmaatschappij hebben we in co-creatie een zogenoemd Employment Support Center opgezet. Als ik daarop terugkijk, hoe we dat hebben gedaan en op basis van een fijne samenwerking, voel ik wel een trots gevoel bovenkomen. Medewerkers van de organisatie kunnen via het centrum begeleiding ontvangen, passend bij de waarde en cultuur. Het gaat hier om medewerkers van-werk-naar-werk begeleiden, waarbij het resultaat was dat 98% een nieuwe baan heeft gevonden. Door de langdurige relatie met deze klant hebben we daarna andere medewerkers kunnen begeleiden met loopbaanvragen over ontwikkeling en verandering.
Een ander voorbeeld is die van een boventallige servicebaliemedewerker. Door inzicht te krijgen in haar competities en wat haar motiveert, is uiteindelijk gebleken dat de functie re-integratie consulent bij haar paste. Ze heeft een aanvullende opleiding gevolgd, stage gelopen en heeft nu een vaste instelling bij een re-integratiebureau. Daar doen we het voor, om mensen weer in hun kracht te zetten.”
Focus loopbaanadviseur Nicole
Focus Nicole Noyons loopbaandvies

Ontwikkelen binnen een organisatie die bij je past

“Ik vind het belangrijk dat ik de mogelijkheid krijg om mij te verdiepen in het vakgebied. Zo ben ik bijvoorbeeld ook opgeleid tot vertrouwenspersoon en teamcoach. Die kans kreeg ik, door ook zelf aan te geven waar ik behoefte aan had, en heb ik met beide handen aangepakt. Daarnaast dragen de interne professionaliseringsbijeenkomsten die Focus organiseert, bij aan mijn ontwikkeling door de interessante thema’s en de mogelijkheid om te sparren met collega’s. Als werknemer krijgen we veel vrijheid om te doen wat nodig is voor onszelf, maar natuurlijk ook de kandidaat. We leveren kwaliteit bij Focus en daar kan ik ook op vertrouwen. Het gaat zelfs zo ver dat opmerken dat we daar best minder bescheiden in mogen zijn. Al met al voel ik mij heel erg thuis bij Focus. In de afgelopen 15 jaar heb ik verschillende rollen gehad en er is ruimte om continu te blijven ontwikkelen.”

Blijf op de hoogte van interessante vacatures