Jesper van Rijswijk, arbeidsdeskundige bij HumanCapitalCare

Jesper van Rijswijk is arbeidsdeskundige, verzuimadviseur en inzetbaarheidscoach bij HumanCapitalCare. Sinds 2018 versterkt hij grootzakelijke klanten en medewerkers op het gebied van gezond, gemotiveerd en competent werken. "Met mijn werk kan ik mensen met elkaar verbinden en écht verder helpen. Ervoor zorgen dat mensen vol energie en met plezier naar hun werk gaan, geeft betekenis aan mijn eigen werk. Of ik nu direct met de medewerker in gesprek ben of leidinggevenden coach in hoe zij het gesprek aan kunnen gaan met hun werknemers: samen zorgen we voor gezonde, gemotiveerde en competente medewerkers en daarmee een vitale organisatie."

Verbinden en inspireren

“Elke dag is anders. De ene dag werk ik vanuit huis of op het kantoor in Breda of Rotterdam, de volgende dag ben ik aan het werk op locatie bij de klant. Wanneer ik niet aan het werk ben voor de klant, dan focus ik mij op interne projecten. Zo ben ik coördinator voor de vakgroep casemanagement en verzuimadvies en neem ik deel aan werkgroepen. Projecten bij klanten kunnen eenmalig zijn, waarbij voor een korte periode ondersteuning is gewenst, of langdurig. Ik pas mijn agenda aan op de klantbehoefte en ben daarom flexibel in mijn tijd voor klanten.
"Ik zet teamleiders in hun kracht om vanuit gevoel te (blijven) verbinden met hun teamleden. Zo werken we samen aan een gezond, gemotiveerd en competent team."
Binnen mijn rollen vind ik coaching en advies geven het allerleukste om te doen. Op die momenten kan ik echt verbinding maken met leidinggevenden en HR en ze inspireren en meenemen in hoe het anders kan. Daar zit ook meteen de uitdaging. Je merkt snel genoeg of iemand open staat voor verandering, of dat daar iets meer tijd voor nodig is. Ik geloof sterk in een basale intrinsieke motivatie van alle mensen om anderen te willen helpen. Zeker als leidinggevende. Dat is de basis van waaruit ik werk aan het verbeteren van de inzetbaarheid van hun medewerkers. Ik inspireer en leer leidinggevenden diverse tools te gebruiken en het gesprek aan te gaan met hun medewerkers. Zo maken we samen het verschil. 
Ik spreek de taal van mijn klanten en weet wat ze wel aanspreekt en wat niet. Thema’s als werk-privébalans, competenties en vitaliteit hebben invloed op een werkend leven. Ik wil medewerkers laten ervaren dat het leven dat je buiten je werk leidt en betekenisvol werk doen, dezelfde basis kennen. Soms zijn kleine aanpassingen in de manier waarop je dingen aanpakt al genoeg voor een gedragsverandering op werk. Ik vind het leuk om daarmee te experimenteren. Die ruimte krijg ik bijvoorbeeld door mee te werken aan pilots in de regio.”
HumanCapitalCare arbeidsdeskundige
HumanCapitalCare arbeidsdeskundige
HumanCapitalCare arbeidsdeskundige

Samen #meerbetekenen voor werkend Nederland

“Ik werk nauw samen met mijn collega adviseurs in een multidisciplinair team. Samen bespreken we de uitdagingen van onze klanten. Door de verschillende expertises en achtergronden, ontstaan er nieuwe ideeën en vragen. ‘Hoe kunnen we onze klanten (nog) beter helpen?’, dat is altijd ons uitgangspunt. We denken mee binnen de gegeven kaders, maar laten ons er niet door beperken. Op die manier kan ik proactief reageren naar de klant, met soms verrassende perspectieven. In mijn coachende rol train ik leidinggevenden in de gesprekken met medewerkers.
Recent heb ik een voorstel gedaan bij een klant die te maken heeft met vergrijzing binnen een bepaalde dienstentak. Samen hebben we het huidige beleid bekeken en welke aanpassingen er nodig waren om meer draagvlak te creëren binnen de organisatie. In mijn coachende rol train ik leidinggevenden in de gesprekken met medewerkers.”

Ruimte voor eigen regie

“Voor de manier waarop ik mijn rollen invul en mijn werk doe ervaar ik ondersteuning vanuit HumanCapitalCare. De ruimte voor kwetsbaarheid, de mate van autonomie en het natuurlijk vertrouwen in elkaar vind ik erg belangrijk. Juist daarvan krijg ik energie. Ik mag mijn werk zelf inrichten en afspraken maken met klanten. Er zijn voldoende ontwikkelingsmogelijkheden bij HumanCapitalCare, en je wordt uitgedaagd om die stappen ook te nemen.”

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures