Werken als key accountmanager - branchemanager Bouw en Transport bij ArboNed

Gert Jan Klanderman werkt al bijna 20 jaar voor ArboNed. De afgelopen negen jaar als keyaccountmanager voor de (volmacht)verzekeraars en als branchemanager Bouw en Transport: "ArboNed heeft een enorm netwerk en veel verschillende klanten. Het merendeel is mkb-er, en een groot deel van hen heeft zich verzekerd voor loondoorbetaling bij ziekte. ArboNed werkt met veel van die verzekeraars samen. En ik ben verantwoordelijk voor die samenwerking. Daarnaast – en dat maakt het werk bij ArboNed zo leuk – ben ik branchemanager Bouw en Transport. Dat betekent creatief meedenken binnen de kaders en gemaakte afspraken, met daarbij altijd het klantbelang voorop. Echt van meerwaarde kunnen zijn door praktische oplossingen en preventief advies voor al die ondernemers werkzaam in deze branche."

Collectief bijdragen aan een gezonde sector

"In mijn werk ben ik veel onderweg. In een normale week vul ik makkelijk zo’n drieënhalve dag met afspraken buiten de deur en de overige tijd werk ik vanaf mijn werkplek. Ik werk samen met brancheorganisaties, verzekeraars, volmachtbedrijven en uiteraard met onze mkb-klanten. Het ene moment spreek je met Bouwend Nederland, een uur later zit je aan tafel met een transportbedrijf en vervolgens heb je een intern overleg over nieuwe kansen. Ik ga in gesprek met de directies over groei, ontwikkelingen, preventie en andere vraagstukken.
Mijn twee functies vragen om andere werkwijzen. Als branchemanager werk ik aan alles wat met bouw en transport te maken heeft. Daarin heb ik contacten met bouw- en transportbedrijven, brancheverzekeraars, brancheorganisaties en ook interne overleggen over beide branches. Als keyaccountmanager zoek ik de samenwerking met verzekeraars, volmachtbedrijven, eindklanten en collega’s. Ik ben eindverantwoordelijk voor een groep inkomensverzekeraars en de daaraan gekoppelde werkgevers. De ene dag zit ik aan tafel met een loonbedrijf in Nijkerk, en de andere dag ga ik langs bij een verzekeraar in Den Haag of juist die volmacht in Amersfoort. Gesprekken gaan vooral over kwaliteit, rendement, groei en hoe we zaken anders en beter kunnen doen. Gelukkig kan ik terugvallen op onder meer drie directe collega’s. We houden elkaar scherp, delen kennis en groeien samen.
Sales ArboNed
"Naast mijn beide functies ben ik vooral ambassadeur van onze organisatie. In het laatste medewerkerstevredenheidsonderzoek heb ik onze organisatie beoordeeld met een 9,5."
Gert Jan Klanderman
Keyaccountmanager bij ArboNed

"HumanTotalCare, waar ArboNed onder valt, is een grote organisatie met zo’n 2.000 medewerkers. Mijns inziens is ArboNed dé arbodienstverlener voor het mkb en zijn we een perfecte partner voor onze relaties. Ondanks onze grootte zijn we sterk in de vertaalslag maken en het kleinschalig opereren. We werken met korte lijnen, schakelen snel, zijn innovatief en hebben de kennis en ervaring om direct op vraagstukken te reageren. Datagedreven werken gebeurt steeds vaker en met die data kunnen we ook weer voorspellingen doen en trends uitlichten. Daarmee kunnen we klanten voorzien van preventief advies en de boodschap nog scherper en duidelijker overbrengen."

Passende mentaliteit en werkwijze

"ArboNed is geen hiërarchische organisatie. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid: je weet wat je moet doen en hoe je dat doet, bepaal je grotendeels zelf. En indien nodig kun je altijd terugvallen op collega’s. Ik ervaar een hoge mate van vrijheid in mijn werk en lever mijn bijdrage aan de ontwikkeling van ArboNed en indirect aan die van HumanTotalCare. We willen niet generaliseren, maar specialiseren en vooroplopen. Van klanten krijg ik terug dat ik benaderbaar en bereikbaar ben, snel schakel en afspraken altijd nakom. Nuchter, gewoon doen, daad bij het woord voegen en vooral hard werken. Dat past ook bij de regio waar ik vandaan kom, het mooie Twente. Ik laat graag mijn gezicht zien, om echt een vertrouwensband op te bouwen met de klant. Elke klant is anders en daarom is maatwerk onze standaard. We willen dat werknemers in bijvoorbeeld de bouw en de transport op een verantwoorde wijze hun pensioengerechtigde leeftijd halen, op een zo’n gezond mogelijke manier. Daarin nemen we de organisatiedoelstellingen mee om tot een gericht advies te komen. Soms betekent dit dat een werknemer een andere functie krijgt of dat de huidige functie anders wordt ingevuld. Preventief advies is een belangrijke pijler in het gezond houden van werknemers én organisaties."

Blijf op de hoogte van interessante vacatures