Ellen Loeffen, experience consultant bij Mensely

Ellen werkt sinds 2016 bij Mensely en heeft haar ideale functie zelf gecreëerd. Door vertrouwen te krijgen en gezien te worden, doet ze inmiddels iets heel anders dan waarvoor ze in eerste instantie was aangenomen. Als experience consultant staat ze in haar kracht, doet ze werk dat ze echt leuk vindt en dat goed bij haar past.
Omdat ze het menselijk gedrag en de interactie tussen mens en omgeving interessant vond, ging Ellen na het gymnasium Algemene sociale wetenschappen studeren en vervolgens de master Toegepaste cognitieve psychologie. Na haar studie kwam ze - als bijbaantje – op het secretariaat bij Mensely terecht. Een bijbaantje van drie dagen werd een maand, vervolgens een jaar en na een tussenjaar bij een andere organisatie (omdat ze echt iets met haar studie wilde doen) werkt ze er nog steeds met veel plezier.

Mijn functie creëerde ik zelf

“Na een jaar iets heel anders te hebben gedaan, kwam mijn oud-collega Isabel Beiler bij me in de lucht met de vraag of ik niet weer even terug wilde komen naar Mensely. Dat kwam precies op het juiste moment en het voelde als een warm bad om weer terug te zijn. Yvette Scheffer, algemeen directeur van Mensely, zag dat ik weinig woorden nodig heb om iets op te pakken. En dat ik meer in mijn mars had dan wat ik deed. Toen gingen intern de balletjes rollen. Beetje bij beetje pakte ik projecten op, waarbij ik steeds de rol had om de gebruiker centraal te stellen. Het doel? Met de juiste - soms hele kleine – aanpassingen een veel hogere tevredenheid bereiken. Bijvoorbeeld door meer te personaliseren, de look-and-feel aan te pakken en in te spelen op zowel bewuste als onbewuste perceptie. Zodoende creëerde ik eigenlijk de functie van Experience Consultant.
Inmiddels heb ik gewerkt aan de introductie van een nieuw opleidingsprogramma voor co-assistenten, het traineeship voor artsen en het hospitality gedeelte van een fysieke en mentale gezondheidsscan voor (top)managers. En aan het optimaliseren van de beleving bij projecten rond verzuimende medewerkers en het Preventief Medisch Onderzoek (PMO), een online medewerkersportaal en coaching op afstand.”

Ik werk bij Mensely, maar doe opdrachten voor HumanTotalCare breed

“Ik werk bij Mensely, maar doe HumanTotalCare-breed opdrachten. Ik werk dus voor alle werkmaatschappijen in multidisciplinaire teams. Doordat ik ècht aandacht heb voor de beleving en vaak minder zit op inhoud en vormgeving, word ik steeds meer gevraagd voor projecten waarbij juist die rol gewenst is. Ik probeer alles objectief en vanuit meerdere perspectieven te benaderen. Niet de mens aan te passen aan zijn omgeving, maar de omgeving aan de mens. En de vraag te stellen “Hoe gaat het nou echt met je?”
Ellen Loeffen over werken bij Mensely

Klantvriendelijkheid staat bij Mensely voorop

“Mensely is mijn thuisfront. Mensely is klein, innovatief, een tikkeltje eigenwijs, speels en informeel. We zijn een hecht team. Wat ook typisch Mensely is, is de waardering naar collega’s. En dan maakt het niet uit of je een ZZP’er bent, in dienst bij Mensely bent, twee dagen of fulltime werkt. Iedereen geven we persoonlijke aandacht. Als je geslaagd bent, gaat trouwen, of ziek bent, er wordt aan je gedacht. Klantvriendelijkheid staat bij Mensely dus voorop. Ons secretatariaat is heel betrokken bij ludieke acties. Er wordt overal een feestje van gemaakt. In elke post die we ontvangen zit bijvoorbeeld confetti. We willen het groots, creatief en een beetje gek.
Vrijheid hoort ook bij Mensely. Vrijheid en vertrouwen krijgen in wat je kunt en doet. Uiteraard moet je dat vertrouwen wel verdienen. Ik heb autonomie en hoef niet continu verantwoording af te leggen. Daardoor kan ik werk doen dat echt bij me past en waar ik heel veel energie van krijg. Wie creeërt nu zijn eigen functie?”

#meerbetekenen

“Ik beteken meer door aandacht te geven aan de beleving van de gebruikers van onze producten en diensten. Wat ik soms lastig vindt aan mijn functie is dat ik met dingen bezig ben die niet altijd direct resultaat opleveren. Ik plant een zaadje, creeër awareness maar het is niet altijd direct zichtbaar. Zo ben ik bezig met onbewuste zaken, soms met hele kleine details, die vaak vanuit de verschillende expertises over het hoofd gezien worden. Maar die wel ongelofelijk belangrijk zijn én bijdragen aan de tevredenheid en aan werkgeluk.”

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures