Bob is Vitaliteit- en gezondheidsdeskundige bij ArboNed

Bob Boom is vitaliteit- en gezondheidsdeskundige en houdt zich bezig met leefstijlpreventie. Hij richt zicht op de fysieke en mentale gezondheid van werkenden. Het is een veelzijdige functie, want Bob voert niet alleen de Preventief medische onderzoeken (PMO's) uit, hij is ook verantwoordelijk voor de acquisitie, planning, projectleiding, rapportages en alle vervolgacties van de PMO's.
“Startpunt voor mijn projecten is vaak de risico-inventarisatie. Als er bij productiemedewerkers bijvoorbeeld veel lawaai is, is het verstandig een gehooronderzoek af te nemen. Op kantoor stellen we vragen over beeldschermwerk en doen we een oogonderzoek. Zo speel ik in op de mogelijke risico’s bij de klant en kunnen we klachten voorkomen. Daarnaast voer ik health checks uit. Allemaal om te kunnen bepalen hoe het met de vitaliteit en gezondheid van de medewerkers is gesteld.”

Ik vind het fantastisch om leuke klanten te spreken en mooie projecten binnen te halen

“Eigenlijk vind ik de acquisitie, het contact met de klant en de projectleiding allemaal leuk aan mijn functie. Van grote offertetrajecten krijg ik veel energie. Supermooi als de klant na een lang traject met meerdere concurrenten uiteindelijk voor ons kiest.
En natuurlijk word ik er blij van als klanten mij uiteindelijk beoordelen met een 8,5 of hoger. Ik ben dan ook heel resultaatgericht en ambitieus.”
"Ik lever een bijdrage aan de gezondheid van mijn klanten en dat geeft een heel goed gevoel."
Bob Boom
vitaliteit- en gezondheidsdeskundige
“Werknemers die meedoen aan een Preventief medisch onderzoek (PMO) maak ik altijd bewust van het belang van hun leefstijl en hoe ze daar aan kunnen werken. Ik vind het belangrijk dat ze zelf aan de slag gaan en het gesprek als positief en stimulerend ervaren. Dat medewerkers na het PMO met een lach naar buiten stappen, is voor mij een heel belangrijk onderdeel van mijn werk. Het maakt voor mij niet uit of ik te maken heb met een directeur of een productiemedewerker. Het contact met al die verschillende types, maakt mijn werk juist afwisselend.

Mijn klanten zijn mkb’ers en de werknemers die ik adviseer zijn bijvoorbeeld jongere medewerkers met vragen over hoe ze het thuis allemaal moeten managen. Of de wat oudere medewerkers die worstelen met hun gewicht. Ik werk in de regio’s Breda, Eindhoven, Zeeland en Den Bosch, in multidisciplinaire teams. Ik heb enthousiaste collega’s. We helpen elkaar en vullen elkaar aan. Zo komen we tot mooie resultaten. Als je start bij ArboNed, krijg je een buddy toegewezen en wat natuurlijk ook superleuk is, is de maandborrel.“

We hebben een enthousiast team. Iedereen wil elkaar graag helpen

Ik heb bewust voor ArboNed gekozen, een grote organisatie met veel invloed. Ik had direct een goed gevoel bij het bedrijf. Ik heb leuke collega’s, krijg vertrouwen, heb de regie over mijn eigen werk en word gestuurd op output. Als ik op vrijdagmiddag graag vrij wil zijn, dan haal ik die uren op een ander moment weer in en dat is prima. Ook dankzij de goede werk-privébalans past ArboNed bij mij. Ik ga graag hardlopen en voetballen, of spreek af met vrienden. Zo ontspan ik en laad ik op.”

Op en top teamwork

Bob Boom en Malou Eijlering vertellen in deze video over hun werk als vitaliteit- en gezondheidsdeskundige bij ArboNed.

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures