Gertie Smits, manager klantteams bij HumanCapitalCare

Gertie Smits is nu zes jaar manager bij HumanCapitalCare. Daarvoor werkte ze in diverse andere rollen. 'Ik ben opgeleid arboverpleegkundige, en kwalificeerde me daarnaast als arbeidshygiënist, ergonoom en arbeids- & organisatieadviseur. Vanuit de doorontwikkeling naar klantgerichte teams ben ik sinds twee jaar manager dienstverlening'. Invulling geven aan goed werkgeverschap met onze klanten, vanuit onze multidisciplinaire klantteams, dat is Gertie op het lijf geschreven.

Een team organiseren rondom de klant

"Eigenlijk wilde ik geen leidinggevende meer zijn. Dat dacht ik, totdat we binnen HumanCapitalCare gingen werken met multidisciplinaire klantteams. Mijn visie op hoe teams en organisaties kunnen groeien, sloot hier namelijk naadloos op aan. Vanuit de multidisciplinaire klantteams geven we invulling aan integrale dienstverlening. We bieden werkgevers en hun medewerkers advies en ondersteuning. Multidisciplinair, waarin alle functies rondom een klantbehoefte vertegenwoordigd zijn. Zowel de medische functies (artsen en verpleegkundigen) als de niet medische functies (zoals gezondheidscoördinatoren en adviseurs). En aan deze klantteams geef ik leiding in de regio Zuidwest. Hoe leuk!"

Juiste mensen op de juiste plek

"Vorig jaar heb ik een coaching opleiding afgerond. Dat heeft me gesterkt om op de juiste manier sturing en steun te geven aan de collega’s binnen de multidisciplinaire teams. Ik probeer er zeg maar boven te hangen. Wat vragen klanten en hoe kunnen we dan de juiste verbindingen maken. De juiste mensen op de juiste plek. En dat gekoppeld aan klanten die passen. Dat is voor mij de succesfactor.
Onze regio groeit op de preventieve kant en dat is echt omdat we verder kijken dan de vraag van de klant. We denken proactief mee. We zijn ze soms zelfs een stapje voor, omdat de medische en niet-medische collega’s hecht samenwerken in zo’n klantteam. Voorheen waren dit toch meer twee werelden. Ik ben er trots op dat hier echt een goed team staat, in regio Zuidwest."
Manager klantteams

Partnership

Dat goede teamwork werpt zijn vruchten af. Steeds meer collega’s krijgen voor langere tijd vaste contracturen bij klanten. We worden opgenomen in de teams van de klant. We weten daardoor wat er speelt, kunnen snel schakelen en daardoor echt meer betekenen voor werkgevers en hun medewerkers. Voorheen zetten klanten ons veel vraaggestuurder in: “we willen een bedrijfsarts, of we willen een RI&E”. We maken de beweging van productgericht en ad-hoc, naar duurzame integrale samenwerking. Samen met werkgevers werken aan het gezond, gemotiveerd en competent houden van hun medewerkers. Zoals we dat ook voor en met onze eigen collega’s willen doen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures