Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Afgelopen maandag was het alweer de 20ste jaargang van de Columbuslezing. Vanuit het thema ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’ namen drie sprekers de (bedrijfs)artsen mee in de fascinatie voor sprookjes, verhalen en beelden die ons onderdompelen in een andere wereld. Een wereld waarin dromen werkelijkheid worden en waar perfectie lijkt te bestaan.

Frans Goenee, inspiratiemanager bij De Efteling

De eerste spreker was Frans Goenee, inspiratiemanager bij De Efteling: “Als bedrijfsarts heb je dagelijks te maken met het overbrengen van belangrijke informatie aan werknemers, werkgevers en andere belanghebbenden. Door storytelling en het creëren van een positieve sfeer kun je ervoor zorgen dat je boodschap beter wordt begrepen en geaccepteerd. Benader hen eens als gast en niet als patiënt.”
Frans Goenee Efteling
Nailja psycholoog en spreker op Columbuslezing

Najla Edriouch, GZ psycholoog en social media deskundige

Wat doet het met je als je jezelf spiegelt via social media? Welke druk geeft de continue bereikbaarheid? Kun je verslaafd raken aan je mobiele telefoon? Najla Edriouch, GZ psycholoog en social media deskundige, beantwoordde als tweede spreker o.a. deze vragen. Social media zelf veroorzaakt geen mentale gezondheidsproblemen maar kunnen ze wel versterken. Ze gaf goede inzichten om werknemers beter te begrijpen en te ondersteunen bij het vinden van een gezonde balans tussen online en offline zijn (ook via in te zetten interventies).

Leontien van Moorsel, voormalig Nederlands wielrenster en viervoudig olympisch kampioene

Nog maar net terug van de beklimming van de Alpe d'Huez vertelde Leontien van Moorsel als laatste haar verhaal. Een indrukwekkend verhaal over de weg naar succes, haar zelfbeeld in die tijd en hoe haar dat weer geïnspireerd heeft tot de oprichting van het Leontienhuis. In de topsport is het telkens balanceren tussen fysiek en mentaal, in het ‘normale’ leven is dat niet anders. De uitdaging is om te blijven balanceren en als tip gaf ze mee: durf je eigen levensverhaal in te zetten tijdens je spreekuren.
Leontien van Moorsel was spreker op de Columbuslezing
Uiteraard werd deze middag weer afgesloten met de bekende puntzak friet. Leuk feitje: wist je dat er bij De Efteling jaarlijks 495.000 kilo friet doorheen gaat? De volgende editie van de Columbuslezing is op maandag 14 april 2025.

Onze laatste vacatures

Blijf op de hoogte van interessante vacatures