Coachen en begeleiden

Als je werk doet wat je leuk vindt, dat je kunt en dat past in jouw leven, dan is werk het meest van betekenis. Soms heeft een medewerker een professional nodig om (weer) de beste versie van zichzelf te worden, om uitdagingen te overwinnen, z’n welzijn te verbeteren, of persoonlijke en professionele ontwikkeling te bevorderen. Onze professionals staan voor hen klaar om deze doelen te bereiken.
Gezamenlijke visie

Eén gezamenlijke visie

HumanTotalCare bestaat uit verschillende merken, en met z'n allen hebben we één gezamenlijk doel voor ogen: een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland.
Focus op preventie

Focus op welzijn en ontwikkeling

Medewerkers helpen met emotioneel welzijn, werk gerelateerde kwesties, re-integratie op de arbeidsmarkt of carrièreontwikkeling.
Multidisciplinaire klantteams

Multidisciplinaire klantteams

Alle kennis en kunde hebben we onder één dak. Met hechte regioteams met een diversiteit aan collega's. Samen komen we tot de best passende oplossing voor de klant.

Ieder zijn eigen vak

In ons multidisciplinaire team werken we samen aan een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Elke professional heeft een eigen specialisatie, waardoor we elkaar goed aanvullen. Zo benaderen psychologen, bedrijfsmaatschappelijk werkers, re-integratieadviseurs of loopbaancoaches elke medewerker op een unieke manier.

Een greep uit onze vacatures

Ontmoet onze collega's

Veel gestelde vragen

Wat doet een psycholoog?

Als psycholoog ondersteun je medewerkers bij zowel persoonlijke - als arbeidsgerelateerde psychische vraagstukken. Je hebt de ruimte om behandelingen op maat te bieden en bouwt sterke relaties op met medewerkers en werkgevers. Je werkt vanuit een kader van kortdurende, werkgerichte cognitieve therapie en helpt medewerkers om de regie over hun gezondheid en inzetbaarheid te (her)pakken. Hierbij maak je gebruik van technieken zoals oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR, mindfulness en ACT, om de behandeling optimaal af te stemmen op de behoeften van de medewerker.

Wat doet een bedrijfsmaatschappelijk werker?

Als middelbare- of hogere veiligheidskundige ondersteun je organisaties met hun arbobeleid, geef je adviezen over veilig werken en RI&E’s (risico-inventarisatie en – evaluaties). Je bedenkt realistische oplossingen om de veiligheid van hun medewerkers te borgen. Zo zet je bij de ene klant een arbo zorgstructuur op en help je een andere klant bij het opstellen van de RI&E. Door middel van rapportages kom je tot een advies om de arbeidsrisico’s te beheersen en geef je bijvoorbeeld trainingen aan medewerkers over veilig werken. Als bedrijfsmaatschappelijk werker ondersteun je medewerkers door persoonlijke begeleiding en psychosociale hulp. Je helpt hen bij problemen zoals stress, verstoorde werk-privé balans en andere persoonlijke - of werkgerelateerde vraagstukken. Je zorgt ervoor dat medewerkers weer zelf de controle over hun situatie kunnen nemen en zelf oplossingen kunnen vinden voor hun problemen. Door talenten te herkennen en in te zetten, zorg je ervoor dat medewerkers weer in hun kracht komen. Het komt ook voor dat je een drie-gesprek voert met de werkgever en de medewerker. Als het gaat om duurzame re-integratie naar werk worden zo eventuele drempels weggenomen.

Wat doet een ergonoom?

Als ergonoom signaleer je de behoefte van de klant bij ergonomische vraagstukken op de werkvloer en vertaalt deze door naar een gezonde werkomgeving en werkklimaat met een concreet, oplossingsgericht plan. Veel tijd breng je door op de locatie bij de klant. Daar voer je onder andere individuele werkplekonderzoeken uit, inventariseer je de fysieke belasting, beoordeel je (her)inrichtingsplannen en voer je RI&E’s uit. Je geeft hierbij advies over de te nemen stappen en voert deze vervolgens ook zelf uit. Hiermee help je medewerkers met gezondheidsklachten weer op weg in ’t werk en voorkom je klachten bij alle medewerkers. En als je niet bij de klant bent, dan ben je bezig met het uitwerken van rapportages, bereid je presentaties voor, en voer je acquisitiegesprekken met de klant en heb je contact met je collega’s van andere disciplines. 

Wat doet een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige?

Als vitaliteit- en gezondheidsdeskundige signaleer je de behoefte van de klant op het gebied van vitaliteitsvraagstukken op de werkvloer. Je weet als geen ander wat er speelt bij de klant en vertaalt de behoefte aan een gezond werkklimaat naar een concreet en oplossingsgericht vitaliteitsplan. Dit doe je bijvoorbeeld door het uitvoeren van een preventief medisch onderzoek (PMO), het geven van kennissessies en workshops.

Wat doet een re-integratieadviseur?

Een re-integratieadviseur richt zich op het begeleiden van mensen die (gedeeltelijk) uitgevallen zijn of een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, terug naar werk. Dit kan werk zijn bij de huidige werkgever (eerste spoor) door loopbaancoaching om uitval te voorkomen en tijdens ziekteverzuim of naar nieuw werk bij een andere werkgever (tweede spoor).

Wat doet een loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur helpt mensen bij het ontwikkelen en plannen van hun loopbaan. Dit kan gaan over carrièrekeuzes, persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Want iedereen, van jong tot oud, heeft op enig moment in zijn leven behoefte aan advies in zijn loopbaan. De aanleiding en vragen kunnen verschillen en het proces om te komen tot inzicht en antwoorden is de specialiteit van een loopbaanadviseur. Je speelt in op veranderende behoeften en geeft loopbaanadvies, (management) coaching in relatie tot persoonlijk functioneren in het werk, en begeleidt werkenden naar een nieuwe baan via een outplacementtraject.
Bedrijfsmaatschappelijkwerker bij ArboNed

Blijf op de hoogte van interessante vacatures