"Kunnen blijven leren, dat houdt je fris," aldus Femke. In deze video vertelt ze hoe je je kunt blijven ontwikkelen als bedrijfsarts.
“Voor mij staan autonomie en vakinhoud aan de basis. We geven collega's écht de ruimte zich te ontwikkelen en te inspireren."
“Na 10 jaar als specialist ouderengeneeskunde zocht ik werk waar je breed naar de gezondheid kijkt, coachend bezig bent en samenwerkt."
Davey is zij-instromer. "Wat ik mooi vind aan het vak? Dat ik als bedrijfsarts echt van toegevoegde waarde ben."
"Het is een werkveld waar veel mogelijkheden geboden worden."
"Ik kan mijn eigen tijd indelen waardoor ik mijn werk goed kan combineren met een hond"
"Ik heb de keuze gemaakt voor bedrijfsgeneeskunde, omdat ik dan meer autonomie heb en zelf mijn spreekuren kan plannen."
Michiel werkte bijna 10 jaar in het ziekenhuis. In 2020 gooide hij het roer om en ging in opleiding tot bedrijfsarts bij de politie via Mensely.
Bedrijfsartsen van HumanCapitalCare aan het woord.
"Als bedrijfsarts ben ik zeer preventief georiënteerd bij werkgevers. We willen voorkomen dat mensen ziek worden van hun werk."
"Ik ben gestart als bedrijfsarts bij ArboNed en toen de kans voorbijkwam om bij de politie te werken via Mensely, heb ik deze aangepakt."
“Mijn werk geeft werkenden de kans om in een vertrouwelijke omgeving over moeilijke zaken te spreken.”
Na hun opleiding zochten Cato en Dennis een medische baan waar werk en privé goed in balans zijn. Nu werken ze als arts bij HumanCapitalCare.
Na jaren actief te zijn geweest als bedrijfsarts voor o.a. ArboNed en de Rabobank, werkt Edward van Glabbeek nu bij Mensely.
Het kan superdruk zijn, maar je kunt ook je eigen balans bewaken. Je bent veel flexibeler in dit werk dan bij een baan waar je altijd op één plek bent.